tiistai 22. huhtikuuta 2014

Crossfitkengät

Crossfitissä, kuten urheilussa yleensäkin, kengillä on väliä. Crossfit on lajina varsin monipuolinen, joten kengiltäkin vaaditaan monipuolisuutta. Monet aloittavat crossfit-treenauksensa juoksutossuilla, jumppakengillä tai sisäpelitossuilla, mutta pikkuhiljaa kengät alkavat vaihtua itse kullakin paremmin crossfittiin sopiviin. Joillain crossfittaajilla löytyykin kenkiä vähän joka menoon treenistä riippuen, mutta uskoisin, että yksilläkin tossuilla pärjää.

Itse olen tehnyt kaikki treenini Asicsen DS-trainereilla elikkä melkoisen hyvillä juoksukengillä. Ostin viime syksyn alennuksista kyseiset kengät ylimääräisenä parina odottamaan kesän juoksutreenejä, mutta otinkin ne ensin loppuvuodesta mattojuoksukengiksi ja alkuvuodesta crossfit-treenien alkaessa päätin käyttää niitä myös crossfitissä. Ja mielestäni olen pärjännyt niillä hyvin! Ainoastaan painonnostoliikkeissä välillä (tai oikeastaan viime aikoina melko usein...) huomaan kaipaavani tukea kantapäiden alle ja uskoisin, että esimerkiksi tempaus sujuisi huomattavasti kätevämmin, jos olisi painonnostokengät tukevoittamassa tasapainoa kantapäiden alla. Myös köysikiipeilyssä kenkäni ovat melko huonot, koska kenkien sivupinta on melko liukasta ja ohutta. Onneksi köysikiipeilytekniikkani on hyvä, joten pienet kenkäongelmat eivät siinä vaikuta haittaavan. Muissa lajeissa en ole huomannut, että kengistä olisi jotakin haittaa erityisesti ollut, mutta toisaalta hyvät juoksukengät taitavat mennä vähän hukkaan, kun kunnon juoksutreenejä crossfitissä tulee kuitenkin suhteellisen harvoin.

Olen harkinnut painonnostokenkien hankkimista ja meidänkin salilla aika monella näyttää olevan kahdet kengät, joista toiset siis ovat "tavalliset" treenikengät ja toiset painonnostokengät. Toisaalta myös crossfit-kengät houkuttavat, sillä niissä olisi aika sopivassa paketissa kaikki tarvittava, jota tällainen crossfit-kuntoilija tarvitsee.

Olen yrittänyt kierrellä urheilukauppoja uusia kenkiä sovittaakseni, mutta ainakaan vielä en ole täällä missään liikkeessä törmännyt sopiviin ehdokkaisiin. Niinpä tänään päätin melko lyhyen harkinnan jälkeen laittaa tilaukseen Reebokin Crossfit Nano Speed -kengät. Toisena vaihtoehtona olisi ollut Nano 3.0, mutta jotenkin nyt päädyin noihin speedeihin. Jännittää vaan, että tuleeko sieltä yhtään sopivan kokoiset kengät, kun monesta paikkaa luin, että koon pitäisi olla jopa numeroa tavallista kenkäkokoa pienempi... Odotan jo innolla, miltä wodit tuntuvat uusilla kengillä ja erityisesti saako jo näistä kengistä lisätukea painonnostoon! Voi kyllä olla, että jatkossa pitää vielä lisäksi hankkia kunnon painonnostokengätkin, mutta ensin testaukseen siis nämä ihanan pinkit Nano Speedit!


Reebok - CROSSFIT NANO SPEED - Kuntoilukengät - punainen
kuva: Zalando

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti