perjantai 25. huhtikuuta 2014

Oman elämäni aakkoset

Perinteinen aakkospostaus siis.

Aamu. Olen aamuvirkku ja tykkään aamuista. Työaamuina pidän siitä, että on rauhassa aikaa syödä aamiaista ja lukea sanomalehteä. Vuorokauden paras aika taitaakin olla aamu ja olen silloin yleensä myös energisimmilläni. Opiskeluaikana aamut olivat parasta ja tehokkainta opiskeluaikaa.

Banaani. Hyvä välipala ja loistava lisuke smoothien joukkoon. Yksi banaani tulee syötyä melkeinpä joka päivä, mutta minulla on sellainen sääntö, että ei kuitenkaan enempää kuin yksi banaani päivässä.

Crossfit. Uusi ihana suosikkilajini, jonka parissa urheiluharrastukseni tulee toivottavasti jatkumaan vielä pitkään.

D-vitamiini. Talvisin tulee nappailtua D-vitamiinia purkista ja kesällä sitä saa auringosta. Välillä on hyvä lähteä myös D-vitamiinitankkaukselle lämpimämpiin maihin.

Elämä. Jokaisella on vain yksi elämä ja sen takia se tulisikin elää niin kuin itse haluaa. Elämä on nyt. Tuo ajatus pitäisi itse kunkin pitää mielessä, eikä haikailla vain tulevaa (tai mennyttä).  Itse voin ainakin välillä myöntää sortuvani tuon ajatuksen unohtamiseen.

Fiilistely. Tykkään fiilistelystä. Hyvistä hetkistä pitää ja kuuluu nauttia. Viimeksi eilen fiilistelin, kun viikkosiivouksen jälkeen aurinko paistoi ihanasti ikkunoista paljastaen kauniin puhtaan kotini. Pieniä, mutta tärkeitä hetkiä.

Gym eli kuntosali. Aiemmin viihdyin aika paljonkin kuntosalilla, mutta nykyisin piipahdan siellä varsin harvoin. Kuntosalilla on kuitenkin aina jotenkin ihana tunnelma, jokainen tekee rauhassa omia sarjojaan ja samalla kunto (ja se hauis) kasvaa. Olen viimeaikoina alkanut suunnitella pienimuotoista paluuta kuntosalin puolelle, mutta niin, että se tukisi sopivasti crossfit-treenausta.

Hiki. Hiki pintaan joka päivä, niin vointi on hyvä ja energinen. Kipeänä ei kuitenkaan tarvitse hikoilla, paitsi ehkä vähän kuumetta pois.

Ilma. Raikas ilma on minulle tärkeää. Nautin ulkoilusta melkeinpä säässä kuin säässä ja raikasta ilmaa on ihana hengitellä. Parasta on, kun pääsee luonnon keskelle happea haukkomaan. Onneksi heti kotipihalta alkaa lenkkipolku, joka johdattaa metsän keskelle ulkoilemaan.

Jano. Olen janoinen ihminen ja litkin vettä suuria määriä pitkin päivää. Olen aina juonut paljon, joten lienee tottumiskysymys. Töissäkin kiikutan vesipulloa jatkuvasti mukanani, jottei vain nestehukka yllätä. Paras janojuoma on vesi, mutta välillä herkuttelen kivennäisvesillä, vaikkeivat ne tee hyvää hampaille. Alkoholia sen sijaan juon aika harvoin.

Kunto. Arvostan hyvää kuntoa ja sitä, että jaksaa painaa läpi vaikka harmaan kiven. Hyvä kunto auttaa myös jaksamaan töissä ja muutenkin elämässä, joten hyvää ja parempaa kuntoa kannattaa itse kunkin tavoitella.

Lumi. Tykkään lumesta ja lumi- eli talvilajeista. Hiihdän aktiivisesti talvisin ja silloin tällöin tulee käytyä myös rinteessäkin. Lumityötkin on ihan kivoja.

Matkustelu. Matkustelu niin ulkomailla kuin kotimaassakin on virkistävää ja mieltä avartavaa. Pari kertaa vuodessa tulee yleensä reissailtua Suomen rajojen ulkopuolella ja kotiintuomisina on aina ollut iloista mieltä ja paljon uusia, ihania kokemuksia. Välillä myös hieman rusketustakin.

Napa. Omaan napaan on hyvä tuijottaa sopivissa määrin. Vaikka liiallinen itsekeskeisyys ei ehkä ole hyväksi, niin on kuitenkin hyvä olla siinä määrin itsekeskeinen, että muistaa arvostaa riittävästi itseään eikä esimerkiksi nosta muiden tarpeita omien tarpeiden edelle.


Ostokset. Ostoksilla on kiva käydä. Erityisesti urheilukaupat ovat heikkouteni, sillä koen, että hyviä urheiluvaatteita ei voi olla koskaan liikaa. Urheiluvaatteiden ostamisesta ei myöskään tule huonoa omaatuntoa, koska uusista urheiluvaatteista saa aina hieman lisämotivaatiota treeneihin. Välillä olisi hyvä kuitenkin hieman rajoittaa ostelua.


Puuro. Syön kaurapuuroa aamiaiseksi joka päivä ja olen syönyt ainakin ensimmäisestä kouluvuodesta lähtien. Lisukkeena vaihtelevasti marjakeittoa, marjoja tai hilloa.


Quinoa eli suomalaisittan kvinoa. Sisareni kokkaa siitä usein ruokia ja ne ovatkin maittavia. Itse en ole koskaan siitä tehnyt ruokaa.


Ruoka. Monipuolinen, terveellinen ja ravintorikas ruoka on terveen elämän peruselementti. Pyrinkin parhaani mukaan syömään terveellistä ja ravinteikasta ruokaa.


Silmälasit. Olen ollut likinäköinen jo ala-asteikäisenä. Silmälaseista en ole koskaan kuitenkaan oikein tykännyt. Ne tuntuvat aina olevan jotenkin tiellä ja ne ovat jatkuvasti likaiset. Siksi olenkin vannoutunut piilolinssien käyttäjä.


Tirsat. Välillä on ihana nukkua päiväunia. Pienet nokkaunet työpäivän jälkeen ennen treeneihin lähtöä tekevät raskaan päivän jälkeen enemmänkin kuin terää ja urheilun pariin jaksaa lähteä taas aivan uudella energialla. Päiväunien nukkuminen menee minulla hieman kausiluontoisesti ja viime aikoina tirsoja ei ole tullut otettua.


Urheilu. Urheilu on ollut minulle aina tärkeä osa elämääni. Ilman säännöllistä liikuntaa elämästäni puuttuisi varsin iso palanen. Urheilu on minulle vaihtelevasti sosiaalinen tilanne ja välillä ihana oma  hetki lajista riippuen.


Viesti. Oman kehon viestejä on hyvä kuunnella. Jos olo on ollut monta päivää väsynyt ja saamaton, niin ei välttämättä ole hyvä lähteä väkisin repimään raskasta treeniä, mutta kevyt kävelylenkki metsässä saattaa olla juuri sitä, mitä kehosi kaipaa. Tässä minulla on opeteltavaa.


Wien. Wienissä tai edes Itävallassa en ole koskaan käynyt, mutta aion kyllä joskus käydä. Sveitsistä pidän paljon, joten sen perusteella uskoisin pitäväni Itävallastakin. Vuoristoiset maat ovat kauniita.


Xylitol. Purkkaa syön päivittäin ja se (toivottavasti) pitää hampaani kunnossa huolellisen hampaidenharjauksen ja -lankauksen lisäksi.


Yö. Yöllä kuuluu nukkua. Olen illantorkku ja aamunvirkku, joten yöunille painun tavallisesti melko aikaisin.


Zebra eli seepra. Kaunis eläin ja kaunis kuosi. Artekin zebrakuosia löytyy kotoani niin tyynynä kuin tuolinakin.


Åland. Ahvenanmaa on kaunis kesäisin. Joskus haluaisin lähteä pyöräilyretkelle sinne.


Äiti ja isä. Omat vanhemmat ovat minulle tärkeät ja heidän kanssaan tulee oltua tekemisissä lähes viikottain.


Öllötys. Välillä on ihana vain olla ja öllöttää. Pieni löhöilyhetki päivittäin tekee hyvää!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti