keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Herkullinen lounassalaatti

Nyt on harvinainen arkipäivä, sillä olen kotona lounasaikaan. Normaalisti olen arkipäivisin aina töissä n. klo 8-16, kuten tavallinen työnsankari yleensäkin. Nyt otin kuitenkin pienen etukäteisstartin pääsiäisenviettoon ylityötunteja kuitatakseni. Mitään suurempia suunnitelmia minulla ei ole loman suhteen ja aion lomailla ihan kotosalla, pitkästä aikaa! Suunnittelin jatkavani viime viikonloppuna aloittamaani kevätsiivousprojektio, ainakin vaatehuone ja varasto kaipaavat vielä pientä fiksaamista.

Lounaaksi väsäsin tänään helpon ja herkullisen salaatin. Raaka-aineina pääasiassa sitä, mitä jääkaapista löytyi ja hyvää tuli.

Herkullinen ja helppo kanasalaatti:

- salaattia (rucolaa, jäävuorisalaattia, lehtikaalia)
- kurkkua
- tomaatti
- suippopaprikaa
- maustamattomia kanasuikaleita
- salaattijuustokuutiot öljymarinadissa
- suolaa, mustapippuria, currya

Salaatit sopivaksi silpuksi, kurkku viipaleiksi, tomaatti lohkoiksi ja suippopaprika renkaiksi. Pientä sekoittelua ja kaunis asettelu lautaselle. Päälle sopiva määrä salaattijuustokuutioita ja hieman myös öljymarinadia salaatin päälle lisämakua antamaan. Kanasuikaleiden paisto oliiviöljyssä ja mausteeksi ripaus suolaa ja reilusti mustapippuria sekä currya. Lopuksi kanojen heitto salaattipedin päälle ja valmista on! Valmistusaika n. 10min. Tarvittaessa kyytipojaksi pala leipää, mutta salaatti on sen verran ruokaisa, ettei lisukkeita välttämättä edes kaipaa.



Virkeää päivänjatkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti