lauantai 26. huhtikuuta 2014

Ensimmäiset lakkopäivät

Neljä päivää sokerilakkoa takana.

Ensimmäinen hairahdus tapahtui heti toisena päivänä, kun töissä tarjottiin aamukokouksessa työkaverin synttärikakkua, enkä sitten kehdannut kieltäytyä, kun minulle oli jo leikattu pala valmiiksi ja oli kauhea ryhmäpainostus syömiseen. Jotenkin en nyt koe sitä kauheaksi vastoinkäymiseksi, kun oli ikäänkuin "pakkotilanne". Ja minulle sokerinsyönti ja muukin herkuttelu on pääasiassa kotona tapahtuvaa, joten tärkeämpänä pidän sitä, että kotona ei tule sortumisia. 

Muut päivät ovatkin menneet huomattavasti paremmin, enkä ole kaupassa edes harkinnut minkään herkun ostamista. Makeanhimoakaan ei ole ainakaan vielä ehtinyt tulla, mutta olen toisaalta herkutellut tuoreella mangolla ja marjasmoothieilla. Iltaisin ajoittain esiintyvään napostelunhimoon sopivat loistavasti paloiksi pilkotut ja kauniisti lautaselle asetellut hedelmänpalaset, joita voi nautiskella haarukalla. Toisena erinomaisena vaihtoehtona ovat perinteiset pilkotut vihannekset joko dipillä tai ilman, ja arki-iltana yleensä ilman. Hieman viistoon leikatut porkkanatikut ovat ihanan makeita ihan sellaisenaan ja irtoporkkanat olen todennut maukkaimmiksi. 

Eli hyvin on mennyt! Tuntuu ihanalta, kun pääsiäisherkuttelujen jälkeen on nyt huomattavasti vähentänyt herkuttelua ja jonkinasteinen turvotuskin tuntuu helpottaneen! Tästä on hyvä lähteä kohti kesää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti