tiistai 22. huhtikuuta 2014

Sokerilakko alkakoon

Pääsiäisenä tuli herkuteltua yli äyräiden. Karkkeja, suklaata, mämmiä vaniljakastikkeella, jätskiä, sipsejä... Lisäksi jo ennen pääsiäistä oli ruokavaliossa vähän liikaa herkuttelua, kun olin pienessä flunssakierteessä. Minulla sairastelu ei heikennä ruokahalua, vaan päinvastoin alan himoita tavallista enemmän herkkuja. Herkuttelumoodi myös jää helposti päälle, joten nyt päätinkin, että on aika laittaa stoppi näille ruokailutavoille. Vaikka perusruokailuni ovatkin kunnossa, niin viime aikoina siis iltaherkuttelut ovat olleet enemmänkin sääntö kuin poikkeus.

Päätinkin siis nyt aloittaa sokerilakon. Neljä viikkoa lakkoilua olisi siis edessä. Koska pääsiäismaanantaina tuli vielä herkuteltua mämmillä, niin lakko alkaa hassusti näin tiistaina. Sokerittomuutta on siis luvassa 22.4-19.5. Ainakin! Mikäli sokerittomuus tuntuu helpolle, niin mahdollisesti jatkan sitä hieman pidempäänkin, vaikka toukokuun loppuun. Sokerittomuuden kanssa loogisena jatkeena on myös valkoisten viljojen välttäminen, jonka aionkin siihen yhdistää. Se tosin ei tule todennäköisesti tuottamaan ongelmia, sillä olen jo useamman vuoden ajan vältellyt valkoisia viljoja. En tosin fanaattisesti, mutta arkiruokailussa valkoisia viljoja ei ole ollut aikoihin.

Kiellettyjen listalla ovat siis:
- kaikki lisätty sokeri
- karkit
- suklaa
- limsat
- jäätelöt
- pullat
- kakut ja muut leivonnaiset
- sokeroidut jogurtit ja rahkat yms.
- kuivatut ja sokeroidut hedelmät
- mehut
- sokeria sisältävät alkoholijuomat
- sokeroidut murot yms.
- valkoiset viljat (leivät, pastat...)
+ kiellän itseltäni myös sipsit ja erilaiset suolatut pähkinät

Kaikkea muuta saa syödä normaalisti ja todennäköisesti tulee syötyä vielä tavallistakin enemmän vihanneksia, hedelmiä ja marjoja napostelunhalua ja makeanhimoa tyydyttämään. Raakaherkut ovat sallittuja, samoin hunaja, mutta pyrin kuitenkin niidenkin käyttöä pitämään vähäisenä, koska ovathan nekin herkkuja kuitenkin.

Raportoin tänne ainakin kerran viikossa kuulumisia sokerilakon suhteen! Ja ajattelin mielenkiinnosta punnita itseni sen aikana myös säännöllisesti, sillä ainakin viime viikkoihin verrattuna päivittäisen energiansaantini pitäisi vähentyä, joten kenties painossa tapahtuu jotain muutoksia tässä samalla. Painonpudotus ei kuitenkaan ole tässä se perimmäinen tarkoitus, mutta en toki pistä pahakseni, vaikka pari kiloa tippuisikin.

Onko muilla sokeriähkyä pääsiäisen jäljiltä tai muutenkin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti