sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Crossfittiä mökillä

Tänään päivä alkoi muiden loma-aamujen tapaan pitkällä hiihtolenkillä auringonpaisteessa ihanilla keväthangilla. Nautinnollisen 24 kilometrin hiihdon jälkeen kokkailtiin lounaaksi perunamuusia ja poronkäristystä. Ja puolukkasurvosta tietenkin lisukkeeksi. Poronkäristykseen en kyllästy varmaan ikinä! Parin tunnin ruokalepojen jälkeen lähdettiin vielä tunnin rauhalliselle kävelylenkille ja sen jälkeen oli vuorossa pääsiäisen crossfit-treeni.

Mökki-WOD:

lämmittely ja tekniikka:
- DU
- pistol squat

CINDY:
20 min amrap
- 5 pull up
- 10 push up
- 15 air squat

Loppuverryttely:
- 100 sit-ups (abmat)

Aluksi siis lämmittelyä ja tekniikkaharjoittelua tuplanaruhyppyjen ja pistoolikyykkyjen parissa noin 20 minuutin ajan. Tuplanaruhyppyjä en ollutkaan ainakaan muutamaan viikkoon tehnyt, kun ei ole wodeihin niitä sattunut ja yllätyksekseni ne sujuivat paremmin kuin koskaan! Jes! Jopa 20 tuplaa meni putkeen. Pistoolikyykyt sen sijaan sujuivat yhtä nihkeästi kuin aiemminkin, mutta ehkäpä nekin jonain päivänä alkavat sujua.

Sitten Cindyn pariin. Kahdenkymmenen minuutin uurastus leuanvetojen, punnerusten ja ilmakyykkyjen parissa meni yllättävän mukavasti. Tosin tein tarkoituksella sellaisella melko rauhallisella tahdilla, enkä yrittänyt sykkiä menemään täysillä. Enkä uskokaan, että olisin ihan huippusuorituksiin yltänyt, vaikka olisinkin tehnyt täysillä, sillä kyllä sen parhaimman tsempin saa kuitenkin siellä boksilla porukalla tehdessä! Käsissä ja yläselässä kuitenkin tuntui mukavasti ja pientä tärinääkin oli treenin jälkeen havaitavissa, joten treeni meni hyvin perille.

Lopuksi vielä 100 istumaannousua, tosin ilman abmattia, mutta samalla tekniikalla kuitenkin. Tein vatsat rytmityksellä 50+30+20.

Hyvä treeni oli! Varusteiksi ei tarvinnut muuta kuin leuanvetotangon ja lisäksi hyppynaru tuplia varten. Monet crossfit-treeneistä ovat sellaisia, että  niitä pystyy hyvin kotona/mökillä/ulkona tekemään ilman mitään sen kummempia välineitä, joten reippaasti vain kokeilemaan!

Pian olisi tarkoitus suunnata saunan, paljun ja avannon pariin jatkamaan täydellisen lomapäivän viettoa! Iltapalana odottaa itsetehty pizza, joten herkuttelua myös luvassa!



kuva: homefront crossfit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti